Den stora gårdsloppishelgen

Såg att städdagen/siivopuspäivä kom upp på ratatas ingångssida just idag när jag också tänkte skriva om det. Är ett stort fan av städdagen och kan rekommendera evenemanget både för den som vill fynda och den som vill bli av med gammalt krafs. MEN: Vill ju inte vara negativ, men riktigt just nu, inkommande helg, har alldeles förmånga loppisdagar och stadsdelsevenemang tryckts in på samma helg här i Åbo. Egentligen gillar jag alltså den här sortens happenings jättemycket och brukar delta åtminstone som besökare de gånger jag kan, men kommande helg i Åbo ser alltså ut som så:

Lördag: Städdagen i hela stan.

Söndag: Henriks gårdsloppis och Raunistuladagen inkl. gårdsloppis och Biskopsgatans gårdsloppis och Portsan katumarkkinat. Alltså fyra olika loppisevents på en dag trots städdagen hållits dgen innan. När blir marknaden mättad på loppisevents?

Vore trevligt med lite mer utspridda evenemang, så att man faktiskt kunde delta i flera av dem.

Har med morsan planerat att hålla gemensam städdagen-försäljning (tänkte först boka till Henriks gårdsloppis följande dag men såg sedan att det krockade med bl.a. Raunistula, därför städdagen istället) och funderat fram och tillbaka på var vi borde vara. Kom idag fram till att det ju är skönast att vara någonstans "nära hem" så lutar nu mot att placera oss i "Arkenparken"/Tomasparken trots att det knappast kommer hemskt många människor dit. (Bästa ställe med tanke på antalet besökare vore väl Kuppisparken, men är ju så långt dit om man ej har bil). Följande dag kommer alltså många andra att ha försäljning i just samma område (Biskopsgatan med omnejd) men då vill inte vi sitta fast där eftersom vi isåfall missar chansen att gå på annat.

Råddig text med många parenteser idag.

Och så ses vi i kaserngatan/biskopsgatan-korsningen, då!

#ratatasbloggutmaning

Publicerad 24.05.2017 kl. 20:07

365-konstprojektet revisited

Japp! Nu finns flera bilder uppe på 365 bloggen (klick!) och igen en gång har jag fått förvånas över vilka bilder som gillas bäst. Det verkar alltid gå så, liksom "Va? Den?!" (Till exempel: Nedanstående collage gjorde jag "helt på skämt" och det fick på ett par timmar fler gilla-markeringar än någon tidigare av de över 100 bilderna jag postat inom projektet) Kul att vara igång igen, även om jag inte kännt mig överdrivet inspirerad den senaste tiden.

Behöver planera in en gallerirunda någon dag, appropå inspiration. Har inte sett något på evigheter nu och vet att det finns många nya sevärda utställningar. Här i Åbo, men någon dag borde också en konstutfärd till hufvudstaden ordnas. Eller Stockholm. Eller...

nr 125

Bidrar med ett par extrabilder, blivit mest just sånt nu, snabba, enkla tuschillustrationer.

nr 136

nr 135.

Publicerad 22.05.2017 kl. 20:47

Glass- och blomsterterapi

Var på riktigt äkta skithumör igår, inklusive självförakt. Många orsaker men också ren trötthet. En så liten sak som en arg lapp i tvättstugan (!) höll på att knäcka mig helt. Nu är alltså gränserna betydligt närmare än jag riktigt vill ha dem. Eller så är det begynnande hormonmonster-mode. Hoppas på det senare.

I dag har varit en skönare dag, har njutit av solsken, en kort restaurangdagsvandring (som slutade med underbar italiensk glass i en helt etablerad glassbar. Omnomnjom. Skulle kunna äta ihjäl mig på italiensk glass.) och så har jag fått plantera saker igen. Det kan nog vara helt häpnadsväckande terapeutiskt att påta med växter och jord. När jag kommer hem ska jag teckna, ligger ett par dagar efter med mitt 365-projekt och vill ta igen det innan det blir för mycket. 

Imorgon blir träningsdag. Löptur och/eller karate. Det blir bra.

#ratatasbloggutmaning

Publicerad 20.05.2017 kl. 22:16

Vårfest och karate

I kväll är det vårfest/säsongsavslutning med karateklubben. Kan inte fatta vart hela våren bara försvann, knappt har den ju börjat. Men kul med vårfest förstås. Först tränar vi (2 h), sedan blir det mat på Niska och möjligen en öl eller fem någonstans. Så idag gick jag till Arken i högklackat, festtopp och med en kasse full av slagdynor i handen. Because allt klär en skönhet.

Med senvåren poppar all världens events upphär i Åbo. Har "bokat" lördag för restaurangdagen och nästa helg för både två gårdsloppisar (Områdena Henrik och Rauistula håller sina pihakirppikset precis samtidigt) och följande dag Städdagen, alltså med loppisar överallt. Som vanligt tänkte jag själv delta i städdagen och sälja bort av mina egna onödigheter - kanske skatter för någon annan, man kan ju alltid hoppas!

Så  många saker är oavslutade just nu, alltså saker som jag planerat göra eller avsluta just nu under den här våren. Besvikelsen är stor. Med karateklubben känner jag ändå att saker går framåt just nu. Det borde vara officiellt nu: Från och med kommande höst hör vi inte längre till universitetsmotionen - samarbetet med det nya Campussport-systemet fungerade inte för oss - utan från slutet av augusti kan man börja träna med oss via svenska arbis i Åbo! Håll utkik efter deras kurskatalog för hösten sedan då den kommer och kom me doch prova på om du är nyfiken. Eller fråga. Jag kommer själv att fungera som en av de tre officiella lärarna för höstens kurs, och de andra år (också) riktigt trevliga människor.

Att sånt.
Publicerad 18.05.2017 kl. 16:11

30 saker jag gillar med mig själv

För några år sedan (okej, det var där efter Separationen, så måste varit omkring 7 år sedan. Herregud.) då jag hade en annan blogg svarade jag där på en lång lista med 30 things I love about myself*. Tänkte göra den igen, men på svenska och utan att förhandstitta vad jag skrev förra gången.

Testa du också, det är jättesvårt att komma på hela 30 saker men det är värt det. Man kan börja på listan och fast magneta den på kylskåpsdörren, sedan fylla i efterhand som man kommer på flera saker. Men fuska inte med antalet, det blir inte samma utmaning då.

Min nya lista, 30 saker jag gillar med mig själv (siffrorna anger ingen ordning) :

1. Min hårfärg (har låtit min naturliga hårfärg synas sedan kanske 7 år.)

2. Min förmåga att verkligen bli jätteengagerad i saker.

3. Att jag varit rökfri i flera år!

4. Mina magmuskler.

5. Min humor.

6.Mitt öga för vackra ting och matchande färger (inte för att jag alltid lyder det).

7. Att jag fortfarande, generellt sett, har kvar och lever ut mina barndomsintressen: Böcker, djur, konst/skapande, fina klänningar och att skriva. Allt är fortfarande "jag".

8.Att jag lärt mig uppskatta riktigt god öl! Och riktigt bra proge. Livet blev så mycket rikare.

9. Min oförmåga att bry mig om sociala cirklar och etablerade vänkretsar när jag lär känna någon.

10. Min förmåga att skruva på saker och se dem från andra(s) synvinklar (hör möjligen ihop med förra punkten?).

11. Att jag återupptäckte min inre aktivist efter 36. Det är aldrig för sent.

12. Jag har svart bälte i karate. *stolt*

13. Att jag klarar av att slänga/donera/sälja sådant jag inte behöver eller gillar.

14. Mina ben.

15. Min förmåga att göra ett mysigt hem av vilken sjaskig hyreslägenhet som helst (try me!).

16. Mina orgasmer!

17. Att jag utmanat min socialfobi och nu t.ex. kan dra karateträningar. Oftast.

18. Hur det känns i kroppen när jag springer. Och efter yogan.

19. Min empati.

20. Att jag inte är kräsen med mat.

21. Men också: Vegetarian sedan 19 fucking år!

22. Att jag vid 32 (?) kom över mitt obehag för allmänna tvättstugor och tillhörande källargångar. Gjorde livet så mycket enklare.

23. Mina ögon.

24. Det faktum att jag tror (ok, är ganska övertygad) att jag skulle klara mig igenom en zombie outbreak/valfri apokalyps/annat dramatiskt undantagstillstånd med nerverna i behåll, trots att den normala vardagen känns så utmanande ibland.

25. Att jag efter ett shoppingfritt år, 5 månader in på följande år, fortfarande inte fallit tillbaka i det beteendet (Ok, loppisutfärder ibland). Frihet.

26.Min förmåga att njuta av stunden.

27. Min kreativitet.

28. Att jag ett par år från 40 är i bättre form än jag var i tjugoårsåldern.

29. Min nyfikenhet.

Jag kikade nu efteråt på min gamla lista, och det var riktigt kul att läsa! Ganska många saker hade jag räknat upp där också men en del helt annorlunda. Det märks att jag nu är i ett annat skede av livet, trots att så många år inte gått. Och bra så. Och det var lättare att skriva listan nu! Förr gången hade det tydligen tagit flera dagar att få ihop den. Det måste väl ses som ett framsteg?

*Insåg nu också att det i originallistan stod "things I love about myself" men det känns konstigt att på svenska skriva "älskar med mig själv".

 

#ratatasbloggutmaning

Publicerad 16.05.2017 kl. 18:50

Bilder från helgen

Har hittat tillbaka till min kamera igen! Missade helgens foto-i-timmen-bloggutmaning men många bilder togs igår ändå. Här följer därför en liten helgsammanfattning med tillhörande bildbomb.

Igår (lördag) gick jag på Kirjakahvilas månadsloppis och lyckades för 10 euro fynda:

- en klänning

- en blazer

- en snygg t-shirt/topp

- 4 skivor (2x Zappa, 1x Steve Vai, 1x Kent)

- 2 armband

- 1 halssmycke (som senare blev morsdagsgåva)

Riktigt nöjd, men glömde ta bilder på mina fynd. På väg från Kirjis såg jag att årets Knit N' Tag-verk kommit upp längs med ån, alltså det här "stickad grafitti" projektet som kunnat ses om vårarna de senaste 2-3 åren. Tog mor med mig på en promenad för att kolla.

Gick först längs ån, där bakom Sibbe, där körsbärsträden äntligen börjat blomma. De måste fotograferas varje år.

Tyvärr minns jag inte vilka som gjort alla skilda verk, så kan inte credda någon här, men vill ändå visa några grejer jag gillade bland Knit N' Tag-projekten:

Årets tema var Finland 100 år, vilket syntes i många verk. Ovan en stickande Suomineito - of course.

Tyckte de här ögonen var coola. Eye see you heter verket. (De är fastsatta med fisknät, så stammen blir inte skadad. Var tvungen att titta efter riktigt nära för att se det.)

Svårt att ta en bra bild av denna, men såg helt fantastiskt ut. Måste ju vara maskinstickat..? Bonuspoäng för den lilla svarta katten.

Detaljbild:

Ett fantastiskt fint landskap i fyra årstider med massor av detaljer - virkade blommor, lavar på stenarna...

Ett annat fint landskap. Gillade de välplacerade molnen och den runda solen. Och...

...den lilla bonusugglan i en hålighet (samma träd).

Fanns massor av fina saker och inte minst detaljer, vi var helt överens om att deltagarna verkar ha satsat mera i år än tidigare i år, de flesta projekt verkade faktiskt planerade och genomtänkta. Och fint med så många olika tekniker. Batteriet i kameran laddade ur innan vi gått klart, så ett par riktigt fina blev o-fotade.

Följande aktivitet: Omplantering av en del av årets frösådd. Blir massor. Om/då det blir för mycket tar vi med överloppsplantor till Siivouspäivä i slutet av månaden. Ses då, antagligen i Kuppisparken.

Glömde (!) helt att titta på eurovisionen, så det blir inga kommentarer om den i år. Mycket sömn istället, det behövdes.

Idag, söndag, började vi dagen med att njuta av sol (Mirjam)...

...och närhet (Daisy). Mina katter har världens vackraste ögon.

Sedan hälsade jag på mor igen because morsdag och utlovad rabarberpaj. Bidrog med glass och presentkort.

Nu i Arken och jagar deadlines (Okej, bloggar just nu men ni vet vad jag menar), eftersom det helt oplanerat blev till och med två helt skriv-fria dagar. Skönt men stressande, å ena sidan vila men å andra sidan arbete som finns kvar att göra. Oh well, helgen susade förbi trots lugnet men livet fortsätter imorgon.

#ratatasbloggutmaning

Publicerad 14.05.2017 kl. 21:30

Sociala nojor och panikstädning

Iband kan jag nog förbanna min förmåga att varva upp och npja till mig helt för minsta småsaker, inte minst sådant där utmanande sociala situationer (möjligen) ingår. Min hyresvärd kom på besök idag. Hennes dotter (som fungerar som kontakt) frågade redan förra helgen om det passar att de kommer in idag, "då mamma skulle vilja se på lägenheten". Frågade då aldrig varför, utan började dumt nog oroa mig istället. Min hyresvärd är en äldre kvinna, kanske 80, och jag tänkte att hon vill säkert se på den för att hon funderar på att flytta dit själv, den är ju just en lagom "pensionärsetta". På något sätt, och utan några som helst belägg för det, blev jag bara säker på att det var vad som skulle ske och att jag själv skulle bli tvungen att flytta igen. Och blev sedan helt löjligt stressad över det.

Dessutom blev det sista-minuten-panikstädning eftersom sådant ju måste göras i sista minuten, både sent inatt och hela dagen idag fram till besöket. Plockat undan, moppat golv, gnuggat eyelinerfläckar från lavoaren och intorkad kattmat från köksgolvet. Helt enligt min princip/förmåga att bara fokusera ordentligt på en sak åt gången hade mitt hem förstås blivit helt svinigt under den senaste tidens intensiva skrivande.

Och så gick det (förstås) riktigt bra. De ville bara kolla att allt var "i skick" och fungerade som det skulle (hade väl lika gärna bara kunnat fråga om det?). Och alla seriösa samtal om hyran, fpa och hemförsäkring avbröts av "voi ku söpö!!!" "Ootpas hieno, mutta en uskalla silitä vai saako..?" och så vidare var gång katterna visade sig - vilket var ofta för sociala Mirjams del. Så det hela blev ändå sist och slutligen ganska avslappnat.

Vilken grej att haka upp sig helt på, men samtidigt just så typiskt mig. Nu känns det bra. Väntar fortfarande på fpa-beslut så sen med hyran, men vet ju nu att jag får bo kvar, och fårsom bonus njuta av ett nystädat hem. Det var verkligen inte igår.

Publicerad 12.05.2017 kl. 20:01

Jämställdhetsseminariet

I kväll deltog jag alltså i jämställdhetsseminariet, arrangerat av ÅA-ämnesföreningarna Judith, Anomi och SF-klubben. Presentationerna hölls av professor emerita i genusvetenskap Harriet Silius samt av feministpartiets Panda Eriksson och Maria Ikola.

Silius började med att presentera tre olika kvinnor som på varsitt sett varit viktiga i Åbo Akademis historia, men som uppmärksammats hemskt lite: Alma Söderhjelm, Agnes Lundell och Hilma Grankvist. Hon gick sedan i korta drag igenom viktiga datum rörande jämställdhet i Finlands historia. Jag var lite för trött för att riktigt klara av att hålla koncentrationen, men speciellt den första halvan, om de tre ÅA-relaterade kvinnorna var intressant. Så belysande för vems historia som skrivs (och inte skrivs). Silius efterlyste en historik om t.ex. 100 kvinnor som varit betydelsefulla inom ÅA, även innehålladne sådant som den första kvinnliga studerande eller första doktorn. Skulle jag gärna också se.

Eriksson och Ikola berättade om feministiska partiet och om intersektionell feminism som står i centrum för f!:s politik, och om diskriminerinlagstiftning i Finland. De berättade också om hur de besvarat hopplösa frågor och kommentarer, och svarad epå åhörarnas frågor. Riktit intresssant, med huvudpointen att intersektionalitet inte kan vara ett sidointresse att dra in lite ibland utan något som måste få genomsyra all politiken. Och påminde om att ibland då något inte passar in i systemet så kan det faktiskt vara systemet som det är fel på.

Efteråt bjöds det på god pizza + druvsallad. Tyvärr var jag själv för trött för mingel och snack, så jag blev inte långvarig. Helt värt att delta i! Möjligen hade det varit trevligt med flera talare (säger jag trots min trötthet) men fint initiativ hur som helst!

Publicerad 10.05.2017 kl. 19:49

Skrivkramp och jämställdhetsseminarium

Jahapp. Det blev ändå en paus i #ratatasbloggutmaning för mig, hade ju tänkt ta på mig att skriva varannan dag men har nu missat två "varannandagar". Först i lördags då jag (och det här är jag trots allt riktigt nöjd med) inte ens gick nära en dator på hela dagen, och sedan igen igår då texten bara inte blev till för att min skalle var tom. Men ger inte upp, jag vill ändå försöka fortsätta.

Istället för att berätta om vad jag gjort dessa icke-bloggade dagar (skriva avhandling, skriva fpa-ansökning, skriva förklaring åt hyresvärden, skrivaskrivaskriva...) kan jag ju nämna morgondagens program: Ska gå på Anomis, Judiths och SF-klubbens jämställdhetsseminarium! Det här ser jag verkligen fram emot, ska bli spännande! Får skriva mer om det efteråt, förhoppninfsvis ivrigt och med många utropstecken!

Sedan mina studier övergick till att enbart vara fråga om eget skrivande (i motsats till att gå på föreläsningar) har jag överhuvudtaget börjat uppskatta sådant som filosoficaféer och öppna seminarier mer än någonsin. Känns som de håller hjärnan levande, ger nytt syre åt tankarna också när temat inte är något som direkt berör vad jag själv håller på med för tillfället.

Och ute snöar det. Snöar. Solsnöhagelsnösol. Blir inte klok på vädret.

 

Publicerad 09.05.2017 kl. 17:52

Allt eller inget

Min största styrka och svaghet är samma: Beroende på hur man ser på saken, samtidigt min förmåga att fullkomligt gå upp i något jag ägnar mig åt och min oförmåga att hålla resten av mitt liv fungerande under tiden. Just nu skriver jag. Om jag varit lika fokuserad på avhandlingsjäveln redan från början hade den varit klar för minst ett år sedan. Men det hade inte varit hållbart, för samtidigt blir så mycket annat lidande. Mitt hem ser just nu ut som skit och min träning är... tja, närmast obefintlig.

Min kör-till-100-procent-inställning kan vara användbar ibland, för enskilda projekt och kortare tidsperioder, men kombinerat med min perfektionism leder leder den förstås också till att jag lätt bränner helt slut på allt - svårt sedan att ta tag i nästa sak. Och enormt stressande att se allt som blir liggande "tills vidare" för att jag råkar ha snöat in på något annat.

Igår kväll kom jag inte hem före 21-tiden, tänkte jag skulle diska men såg den fina kvällssolen utanför och stack ut på en löprunda istället. Första motionen på en vecka, längs ån och över Kakolabacken i fin vårsolnedgång. Rätt val! Disken står kvar en dag till utan att gnälla men mina nerver hade inte hållit mycket längre.

#ratatasbloggutmaning
 

 

Publicerad 04.05.2017 kl. 20:34

Back on track - ratatas bloggutmaning

Precis exakt just NU ska jag skärpa mig med bloggandet igen. Såg att jag skrev exakt ett (1) inlägg i april, så #ratatasbloggutmaning kom riktigt passande för mig. Jag "lovar" alltså nu att försöka skriva ett blogginlägg varannan dag hela maj månad och hoppas att det här ska hjälpa/tvinga mig att komma igång igen. Kul!

Har skrivit mycket de senaste veckorna, även om jag inte gjort det här på bloggen. Förra veckan skickade jag in min första artikel till ett visst magasin för människan och vetenskapen (Är på mitt eget självklara sätt inte nöjd med texten, men shit! Så kul att ha gjort det!) och nu sitter jag igen med min över-deadline-igen-utdragna jäkla gradu. Jobbar i alla fall flitigt nu, artikeln visade sig vara en bra spark i rumpan. Jag festade inte ens på vappen utan ägnade mig åt skrivande då också - med undantag för en demonstration den 1 maj. Missade den traditionella vänsterdemon men deltog i #nobordersturku-demon.

Till nästa gång ska jag hitta på något att skriva om också, och så hoppas att det funkar med både blogga-varannan-dag-utmaning och konst-varje-dag-utmaning samtidigt. Så ordnat!

 

 

Publicerad 02.05.2017 kl. 21:00

[sexig rubrik om kommunalvalet hit]*

I förrgår var det alltså kommunalval. Aldrig i något tidigare val har jag tvekat så länge om vem jag skulle rösta på. Ännu på söndagen satt jag en stund framför datorn och kollade kandidatprofiler, precis innan jag gick till vallolaken. Efter många om och men lev det en röst på det nya feministiska partiet, och det känner jag mig riktigt nöjd med!

Efter röstandet skyndade jag iväg till Koulu på filosoficafé, därifrån snabbt och äta och sedan tillbaka igen för vänsterns valvaka. (Jo. Trots att jag röstade på feministerna.) Det var riktigt skoj med valvaka,valresultatet bidrog säkert till god stämning, men firade lite väl... "effektivt" och var ordentligt bakfull igår. På en måndag. Kändes nog lite pinsamt, inte minst som jag hade ett möte vid 17-tiden och då ännu var i så svagt skick att jag undrade om jag alls skulle klara av det. Deltog och överlevde. Skulle representera min idrottsförening (karaten) men gjorde knappast något fräscht och sportigt intryck med mitt vitbleka fejs och ögonpåsar deluxe. Som tur var jag inte ensam representant.
Löljigt mycket att göra idag istället.

Men valresultatet, då? Är nöjd med att både gröna och vänstrern gick framåt och glad för de många röster som gavs åt feministerna, trots att de inte nu räckte till en plats i fullmäktige. Imponerande många röstade på ett såpass nygrundat parti, och redan att de fick in en kandidat i Helsingfors såhär i sitt första val är ju fantastiskt!

Har funderat en del på vårt valsystem. Å ena sidan räckte t.ex. inte feministernas Panda Erikssons röster till en plats trots att hen fick betydligt flera röster än ett flertal nu invalda kandidater från större partier. Men å andra sidan bidrog detta system till att Olavi Mäenpää för första gången sedan 90-talet inte sitter i Åbos stadsfullmäktige och det kan jag bara gilla! Om han inte ställt upp för sitt nya mini-parti hade samma mängd röster antagligen kunnat ge honom en plats.

Så många saker att vara nöjd med efter detta val, och jag tror mycket intressant kan hända inom Åbopolitiken den närmaste tiden. Och så hoppas jag på en lysande framtid och fortsatt kämpaglöd för feministerna!

*Omöjligt projekt, klammern får stå kvar.

Publicerad 11.04.2017 kl. 16:43

365-konstprojektet fortsätter

Har hittills orkat upprätthålla 365/Art every day-bloggen, även om jag nu inte postar varje dag utan låter det bli en mängd bilder ett par gånger i veckan istället. Det är enklare så, eftersom jag scannar bilderna här i akademibibban. Jag läste någonstans att det är de trre första månaderna som är de kritiska, då det är störst risk att man ger upp och lägger av, men att någonstans efter den tiden så brukar man ha hittat flytet. Jag tror det ligger något i det, även om det för mig verkar ha varit de två första månaderna. Det här var också en bidragande orsak till att jag inte genast började lägga upp mina bilder någonstans, jag ville först känna att jag litar på att jag ska kunna fortsätta.

Att börja posta bilderna var nästan bara kul, trots att många av dem är sådana som jag aldrig annars skulle dela någonstans. Det finns mycket sådant som känns illa gjort, halvfärdigt, ogenomtänkt (och det är det ju också ofta), men det är ju också en del av hela projektet - "perfektionist-rehab" har jag också kallat det ibland - för mig så därför känns det viktigt att faktiskt dela allt. Det var riktigt överraskande pirrigt var däremot att sedan pusha hela grejen på facebook. Men fick mycket positiv feedback, både för projektet och för enskilda bilder, roligt nog ofta för helt andra än mina egna favoriter.

Nu har det blivit en kul/avkopplande/motiverande grej att alltid sitta ner en stund och skapa hemma på kvällen. Ofta blir det först på senkvällen innan jag lägger mig. Idag postade jag fram till bild nummer 87/365 (nummer 88 funkade inte att scanna) och ikväll ska jag göra bild nummer 90. Känns bra.

365-konstbloggen hittas här.

Publicerad 31.03.2017 kl. 17:21

365-konstprojektet uppe!

NU, tre månader inne på min 365-konstutmaning (a.k.a. en bild per dag, hela året) har jag äntligen fått ändan ur och börjat posta bilder. De finns på min återbrukade och omdöpta tumblr-blogg här! Nu finns bilder till och med nr 33 uppe, fortsätter bildbomba och uppdatera imorgon, bäst jag hinner. Titta in!
Publicerad 22.03.2017 kl. 22:01

Kvinnodagsaktiviteter

I går "firades" internationella kvinnodagen för min del genom bloddonation på ÅST på dagen och "Feministisk gatupatrullering"-demonstration på kvällen. Är glad att så många deltog i demonstrationen trots skitvädret, men kan inte säga att jag skulle ha någon klar bild av hur många vi var. Och fin stämning, jag blir pinsamt ofta rörd under demonstrationer och så även nu. FRK:s bloddontaionsevent var riktigt trevligt och gick annars bra men det med att dela ut rosor åt alla donerande kvinnorkändes... lite onödigt? 

Skulle egentligen också yoga innan demonstrationen (hade räknat ut att jag precis skulle hinna med båda) men yogan var helt överraskande inställd pga något event vid Kåren. Någon information om det här hade åtminstone jag aldrig fått, så blev lite sur men jo, demon höjde humöret igen.

Och jag är tillbaka på bloggen igen, hoppas skrivlusten återvänder nu, har saknat den.

Publicerad 09.03.2017 kl. 14:34

38, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer