Ärliga listan

28.02.2016 kl. 23:38

Har sett den här listan i några bloggar och bestämde mig för att göra ett försök. Inte helt lätt.

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

För några dagar sedan. Av utmattning, tror jag. Mental utmattning.

TRE SAKER DU AVSKYR:

Förtryck (kunde inte bestämma mig för vilken sort jag avskyr mest, så det blev samlingsterm), lukten när någon steker bacon (ja.), att ringa upp främmande människor (speciellt om jag måste tala finska).

HUR VAR DU I SKOLAN?

I grundskolan ganska blyg, en tyst och "snäll flicka", om än ibland också onödigt impulsiv. Jag var aldrig direkt dålig i skolan, hade helt okej vitsord, men pluggade inte heller. Någonstans halvvägs genom gymnasiet, efter en depression, levde jag upp och hittade nog "mig själv", man kunde säga grunderna till vem jag fortfarande är idag.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?

Att tänka för mycket på framtiden, av att ha för många uppgifter eller projekt att göra samtidigt, och av uppskjutna utmaningar (=ovana).

TRE SAKER DU ÄLSKAR:

Solsken, riktigt god mat (och dito öl), klia katter och hundar.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Vissa kan nog uppfatta mig som dryg eller hård, men också slarvig och tankspridd. Men säkert något positivt också.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?

Ganska on-again-off-again. Ett eller noll, på eller av. Hopplöst tveksam eller jättedriven. Verklig drömmare. Socialintrovert.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:

Ibland på hemmafester då värden färdigt ställt alla stolar i en cirkel i vardagsrummet. Blir helt nipprig av det. Och vissa gästföreläsares obligatoriska grupparbeten. När man ä tvungen att kallprata men inte har något alls att säga.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?

Har funderat på det här och kan inte komma på något bra svar. Det mest korrekta svaret skulle säkert vara något lagom sunt i stil med "efter bastun/träning" eller "när jag är bland riktiga vänner" men det skulle samtidigt inte vara alldeles sant... Kanske då jag i lugn och ro fått duscha, fixa, klä mig i något som känns helt rätt och har cirka en-två öl i magen - och/eller när jag får svara på leenden.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?

Under kvällens träning skrattades det ganska ofta. Åt egna misstag och min träningspartners. Man får skratta åt misstagen så länge ingen blir skadad.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?

Den senaste tiden: Min framtid. Jag får (om allt vill sig väl) magistersexamen från ÅA nu till sommaren/i sommar, men sedan då? Fan vet.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:

Att något ska hända min 77-åriga mor, att själv bli hjälpberoende, att behöva uppleva riktig panikångest igen.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:

Vilket som helst yrke där man måste kunna använda excel. Men också yrken som kräver mycket - eller konstant - av ens sociala förmågor, typ butikskassa. Sedan finns förstås mer "självklara" saker som att jobba på slakteri...

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ: Något där jag får jobba i lugn och ro "i bakgrunden", på egen hand, vara kreativ, gärna också skriva, känna att det jag gör har mening... Men vilket yrke är det nu sedan? Den som har bra förslag kan ju posta dem hit under som kommentar...

Kommentarer (1)
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag tror få människor uppfattar dig som dryg eller hård, du är så glad och snäll :)
Elleo12.04.16 kl. 21:23
Voj, tack!
13.04.16 14:40

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer

Juni 2019

Yogaveckan - om att återfinna sunda träningsrutinerLast dance with TVO

Maj 2019

Hur man gör mig sur under spelningarDen lilla missen som kanske stjälper alltKläderkläderkläderFörsta maj och graduinlämning

April 2019

ValrysarenPrestera mera

Mars 2019

Efter regnet365-utmaningen nu på facebookSaker jag gillar på K: Klimatstrejk och krokiteckningKvinnodagsjubel!Dagens glädjeämnen

Februari 2019

Om skillnaden mellan att vara naken och avkläddThe tea-related incident. Motgång i 365-projektetLösa tankar om jobb, studier och motivationNytt försök med 365-konstprojekt!

Januari 2019

Papperskrigsjanuari

November 2018

Mina inredningsallergier, del 2.Om Black Friday/Buy Nothing Day och konsumtionOm män, debatt och marginaliseingÅA och den

Oktober 2018

#MIAUtoo - eller inte?

September 2018

Karateinspiration Vågar fokusera på annat igenByråkratilimboPanikvaknande och besök av polisen

Juli 2018

Annans hemförlovning och egna träningsplanerAnnans rehabilitering och min parkyoga

Juni 2018

Sjukhusflytt och lättnadOm åldrande föräldrar och lårbensfrakturer och sånt365 konstumaningen - andra, nej, tredje försöketJag återvänder. Musik, yoga och annan medicin.

April 2018

Påskhelgsupdate inkl löpningsnörderi

Mars 2018

min powersuit - om Den Stora InspirationenSeminarium: Röster om #metooÖverraskande bokrekommendation - Inger Edelfeldt: Fnns det liv på Mars?Omstörtande saker i skallen - skriver om allt annat.Helgens självförsvarkursKvinnodagen 2: Efterkommentar till demonstrationen