30 saker jag gillar med mig själv

Publicerad 16.05.2017 kl. 18:50

För några år sedan (okej, det var där efter Separationen, så måste varit omkring 7 år sedan. Herregud.) då jag hade en annan blogg svarade jag där på en lång lista med 30 things I love about myself*. Tänkte göra den igen, men på svenska och utan att förhandstitta vad jag skrev förra gången.

Testa du också, det är jättesvårt att komma på hela 30 saker men det är värt det. Man kan börja på listan och fast magneta den på kylskåpsdörren, sedan fylla i efterhand som man kommer på flera saker. Men fuska inte med antalet, det blir inte samma utmaning då.

Min nya lista, 30 saker jag gillar med mig själv (siffrorna anger ingen ordning) :

1. Min hårfärg (har låtit min naturliga hårfärg synas sedan kanske 7 år.)

2. Min förmåga att verkligen bli jätteengagerad i saker.

3. Att jag varit rökfri i flera år!

4. Mina magmuskler.

5. Min humor.

6.Mitt öga för vackra ting och matchande färger (inte för att jag alltid lyder det).

7. Att jag fortfarande, generellt sett, har kvar och lever ut mina barndomsintressen: Böcker, djur, konst/skapande, fina klänningar och att skriva. Allt är fortfarande "jag".

8.Att jag lärt mig uppskatta riktigt god öl! Och riktigt bra proge. Livet blev så mycket rikare.

9. Min oförmåga att bry mig om sociala cirklar och etablerade vänkretsar när jag lär känna någon.

10. Min förmåga att skruva på saker och se dem från andra(s) synvinklar (hör möjligen ihop med förra punkten?).

11. Att jag återupptäckte min inre aktivist efter 36. Det är aldrig för sent.

12. Jag har svart bälte i karate. *stolt*

13. Att jag klarar av att slänga/donera/sälja sådant jag inte behöver eller gillar.

14. Mina ben.

15. Min förmåga att göra ett mysigt hem av vilken sjaskig hyreslägenhet som helst (try me!).

16. Mina orgasmer!

17. Att jag utmanat min socialfobi och nu t.ex. kan dra karateträningar. Oftast.

18. Hur det känns i kroppen när jag springer. Och efter yogan.

19. Min empati.

20. Att jag inte är kräsen med mat.

21. Men också: Vegetarian sedan 19 fucking år!

22. Att jag vid 32 (?) kom över mitt obehag för allmänna tvättstugor och tillhörande källargångar. Gjorde livet så mycket enklare.

23. Mina ögon.

24. Det faktum att jag tror (ok, är ganska övertygad) att jag skulle klara mig igenom en zombie outbreak/valfri apokalyps/annat dramatiskt undantagstillstånd med nerverna i behåll, trots att den normala vardagen känns så utmanande ibland.

25. Att jag efter ett shoppingfritt år, 5 månader in på följande år, fortfarande inte fallit tillbaka i det beteendet (Ok, loppisutfärder ibland). Frihet.

26.Min förmåga att njuta av stunden.

27. Min kreativitet.

28. Att jag ett par år från 40 är i bättre form än jag var i tjugoårsåldern.

29. Min nyfikenhet.

Jag kikade nu efteråt på min gamla lista, och det var riktigt kul att läsa! Ganska många saker hade jag räknat upp där också men en del helt annorlunda. Det märks att jag nu är i ett annat skede av livet, trots att så många år inte gått. Och bra så. Och det var lättare att skriva listan nu! Förr gången hade det tydligen tagit flera dagar att få ihop den. Det måste väl ses som ett framsteg?

*Insåg nu också att det i originallistan stod "things I love about myself" men det känns konstigt att på svenska skriva "älskar med mig själv".

 

#ratatasbloggutmaning

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

39, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer

April 2018

Påskhelgsupdate inkl löpningsnörderi

Mars 2018

min powersuit - om Den Stora InspirationenSeminarium: Röster om #metooÖverraskande bokrekommendation - Inger Edelfeldt: Fnns det liv på Mars?Omstörtande saker i skallen - skriver om allt annat.Helgens självförsvarkursKvinnodagen 2: Efterkommentar till demonstrationenKvinnodagen och demonstrationKrokikväll och perfektionism

Februari 2018

Gi-klädd omväxling på jobbetFunderingar om överflöd och loppisfyndFunderingar om träning och mental hälsaFunderingar kring facebookgratulationerFödelsedag och skrivnystart

Januari 2018

Trötthet. hälsa och träningNytt år, nytt jobb och lite kroppspositivism

December 2017

Om kampsport och självförsvar - och HakkarainenÄr du ensam ikväll, har du fett hår och mjäll?Julfest på julfestMeetoo-demo i Åbo kl 18!

November 2017

#dammenbristerTräningsläger och inspirationFarsdagstankar (Isi 1949-1999)Klädbytardagar och nagelexperimentChoomfest + Kiarama @ SkärgårdsbarenOm farsdagen, HBL och könsneutralitetFpa och jag - vilse i byråkratidjungelnSen helguppdate - bokmässan, karaten, filosoficafét.

Oktober 2017

Helgplaner - bokmässa och träningslägerMin inbillade råddiga granneförkylningsflummiga #metoo-kommentarer#metooÅbo bokmässa och Turun varjokirjamessutHur mår den finländska demokratin?

September 2017

Söker träningsbloggarReklam - vi ger en introkurs i karate!Reflektioner kring kroppen, att bli äldre och om (o)synlighetSnabblunchtips för ÅAfolk: GadobowlMin artikel i IkarosVeckans blogglista