Bostadssök och hatade inredningstrender

27.06.2017 kl. 15:59

Sedan en tid tillbaka har jag hållit koll på hyresbostadsläget i Åbo. Jag skulle inte alls ha lust att flytta men borde göra det. Min nuvarande lägenhet är för dyr för mig och trots att jag trivs i den borde det gå att hitta något som passar mig (minst) lika bra för en billigare peng. En sak jag nu tyvärr insett är att min nuvarande lägenhet tydligen är en såkallad "tilaihme". Alltså det skulle ju vara helt toppen, om det inte var för det faktum att jag borde flytta och att alla andra lägenheter med motsvarande kvadratmeterstorlek tydligen är betydligt trängre, i varje fall de jag varit och sett. Genom att flytta till en mindre bostad (speciellt en som är mindre i rena kvadratmeter) skulle jag kunna spara upp till 170 euro i månaden i boendekostnader, men med mina två katter vill jag inte bo för trångt.

Sedan är det här inte den bästa säsongen att söka bostad, mycket erbjuds men inför terminsstarten finns också massor av andra sökande.

För att få utlopp för min hem-frustration har jag satt ihop en liten lista över inredningstrender jag älskar att hata.

NB: Glimten i ögat.

Inredningstrender jag önskar gick om snart:

1. Återbruksprojekt av lastpallar. Helt på fullaste jävla allvar: Det räcker nu! Önskar det fanns anti-lastpalls-filter för både pinterest och vissa facebookgrupper, jag orkar faktiskt inte se flera lastpallsprojekt nu. Vad är grejen? Om en vill göra något av ohyvlade bräden, varför inte bara göra det då? Varför är det så viktigt att de först ska vara hopsatta till en lastpall, om den sedan ändå ska byggas om till något annat? Get over it already.

2. Att inreda med faner. Den här trenden är jag inte bara trött på, utan ogillade redan från början. Fast den trenden kanske börjar vara över snart? Obehandlad faner ser både halvfärdigt och billigt ut.

3. Kalklitir. De första 20 kalkfärgsmålade väggarna jag såg var jättefina. Det följande 50-talet sådana helt okej. Men nu börjar det bara bli tröttsamt. Mest stör jag mig på när folk använder det på fina, gamla möbler och på så sätt gör instant 2015-tal av dem.

4. En mindre grej. De där ljusslingorna med bollar på. Lite samma här som med kalkfärgen, alltså fint de första 20 gångerna. Varför måste alla ha likadant?

5. Dreamcatchers. Orka.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer