Jacob Hashimoto på WAM

18.07.2017 kl. 20:38

I dag blev det äntligen av för mig att se Hashimoto-utställningen Giants and uncertain atmospheres på Wäiski a.k.a. WAM a.k.a. Wäinö Aaltonens museum. Hade velat göra det länge men olika saker kom emellan.

Hashimotos verk är samtidit minimalistiska och otroligt detaljrika. Bland verken finns också målningar men intressantast känns hand installationer uppbyggda av massor av element, ofta i form som påminner om pappersdrakar. Till och med verkens titlar är är poetiskt superdetaljerade, många av dem kunde passa på något progerockbands setlista. Och jag älskar konstnärer som gör mer än de "behöver"! Det verk man ju sett mest av på förhand är jätteinstallationen Gas giants som fyller ett helt stort rum, men själv föredrog jag nästan hans lite mindre verk. Stillsamt, lågmält vackert och mycket sevärt. Öppen till 24.9.

The Air smelled of Subversion and Boundaries, All Glitter with Bright , Sourceless Light, 2011. (Bild stulen av Galerie Forsblom)

Som bonus kan man samtidigt passa på att besöka fotocentrets Peris galleri i övre våningen och där se Noora Isoeskelis fina utställning Your Gaze is a Loaded Gun. Öppen till 6.8 och inte fullt så farlig som den låter.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer