Parkträning - kehonpaino

26.07.2017 kl. 21:16

Tränade i Kuppisparken i dag igen. Bland de gratis yogaträningarna har under sommaren också ibland erbjudits andra träningsformer, och i dag var det instruktörer från Pure move som erbjöd vad som i programmet på finska kallades kehonpaino (Osäker på bästa svenska översättning. T.ex. "kroppsvikt" låter ju fel men "kroppstyngd" bara konstlat..?).

Jag hade inga som helst förhandskunskaper eller egentligen förväntningar heller då jag dök upp. När träningen kom igång var min egen första tanke att "det här är ju liknande grejer som på våra karate-uppvärmningar!". Kehonpainoträningen är alltså kort sagt muskelträning utan redskap, ett koncept som jag gillar eftersom det betyder att man kan träna var man själv vill, t.ex. utomhus som nu, eller fast hemma.

Träningen var helt trevlig och lagom krävande, gick att anpassa enligt egen förmåga och ork. Känner på mig att jag själv kommer ha åtminstone någon grad av träningsvärk imorgon. Trots att jag gillade träningen kommer jag knappast att börja delta i deras motsvarande träningar i studion, mest för att det inte känns aktuellt just nu. Rekommenderar ändå den som är nyfiken att testa!

Samma arrangörer erbjuder ännu denna sommar gratis pilatesträning den 9.8 och sista yogan den 23.8.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer