Testat: Air yoga

18.08.2017 kl. 16:07

Det har trots allt varit en ganska aktiv vecka. På onsdag blev det parkyoga (även om den tyvörr måste avbrytas till öljd av regnet) och igår fick jag, förutom karateträningen, testa på något nytt: Air yoga!

Vad är airyoga? I air yoga (eller aerial yoga används ett från taket hängande långt tygstycke som hjälpmedel vis asanorna. Tygsttcket kan användas mera utvecklat och likt en hängmarra eller trapetsliknande ihopsamlat. En av tankarna är att man med detta stöd ska kunna utmana sin flexibilitet mera, men det ska också vara extrautmanande för coremuskulaturen. Och akrobatiskt roligt!

Orsaken till att jag nu testade var att Yoga Nordic i samband med Konstens natt igår erbjöd gratis yogatimmar hela kvällen, bl.a. hot yoga och air yoga. Själv bestämde jag mig för air yogan för att få prova på något nytt!

Och hur var det? Först av allt, skitkul! Och utmanande men belönande att t.ex. lita på instruktören och utrustningen och våga t.ex. hänga uppochner. Det kändes kanske inte som ett typiskt yogapass utan blev mysket avbrott mellan asanorna men det var ju också nödvändigt för instruerigens skull. Och jätteskönt att efter passet ligga ner för sawasana i sin egen silkiga kokong, svävande en meter över marken, inget hårt underlag men en lätt rörelse i takt med den egna andningen. Sinnligt.

Jag kommer inte att i det här skedet fortsätta med airyogan men vill nog testa det pånytt i ett senare skede!

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer