Veckans blogglista

08.09.2017 kl. 16:50

Satte mig ner framför datorn och tänkte att nu, just nu, ska jag hitta på något att blogga om. Och vad dök upp på skärmen just då? Sevendays Veckans blogglista som denna vecka handlar just om att blogga. Länkar till andra som bloggat om listan hittas här.

Jag bloggar för att: Uttrycka mig. Ibland har jag någon tanke eller idé jag bara vill dela, vissa gånger helt för min egen skull, andra gånger med tanke på att någon annan kanske vill eller behöver läsa just det här.

Jag läser andra bloggar för att: Jag är nyfiken. Och gillar att läsa. Och bekantas bloggar för att hålla sig up-to-date med vad som sker i deras liv. Och för att inspireras de där gångerna någon skrivit något som bara känns så rätt.Och okej, ibland för att spionera då jag själv saknar blogginspiration.

Den första blogg jag läser på dagen: Finns inte. Tråkigt svar, jag vet. Jag läser sådant som sticker ut i min feed, verkar intressant(are). Borde kanske satsa mer på att hitta favoriter, men är också kul att låta sig överraskas av nytt.

Den här typen av blogg saknas: Jag skulle gärna läsa flera hälso- och träningsbloggar, speciellt lite bredare sådana, som går utanför direkt fitnessträning. Skulle också gärna se flera bloggar med politik- och samhällsinriktning. Eller konst och musik kanske. Finns egentligen mycket som jag saknar! Tipsa gärna!

Det här skrivs det för mycket av i bloggar: På den här frågan är det säkert meningen att man ska inleda med "alla får ju skriva om vad de vill, meeen..." Så. Nu gjorde jag det. Jag är minst intresserad av modebloggar. Har inget emot idén och har ibland sett personliga modebloggar som jag gillat, men det mesta av det som fyller min finlandssvenska bloggare-feed på facebook känns som onödigt mycket upprepning. Jag är också innerligt trött på så kallade samarbetsinlägg.

Blogg eller vlogg:
Blogg. Utan vidare. Har ännu inte lärt mig uppskatta vloggar.

Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu: Hemskt gemytlig, skulle jag säga. Känns trygg liksom. Cirklarna är kanske lite mindre, men just det gör ju det lätt att få kontakt med andra.

Det här tycker jag om sponsrat innehåll: Som jag skrev lite högre upp - innerligt trött på dem. Bloggare som låtsas gilla olika grejer because samarbete. Mer direkta recensioner skulle kännas intressantare, och förstås kan det hända att vissa anser sig syssla med just det, men får åtminstone själv intrycket att alla produktkommentarer är enbart positiva. Vilken nytta har jag som läsare av det? Saknar kritiken.

Mitt mål med min blogg är: Det var klurigt. Jag har just nu inget konkret, i varje fall inte långsiktigt mål med min blogg.

En bloggare jag vill byta liv med för en dag: Inte en kotte! Mitt liv är inte perfekt, långt ifrån, men vill inte byta med någon annan. Vi har alla våra ups and downs.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer