Fpa och jag - vilse i byråkratidjungeln

02.11.2017 kl. 16:06

Blir helt frustrerad på Fpa. De har under en veckas tid krävt tre helt olika saker av mig i samma ärende, eller rättare sagt så har ett och samma krav på bilagor under samma korta tid förändrats enligt följande:

 

Version 1:

Verifikat på de boendeutgifter som du anger: kopia av räkningar, och för hemförsäkringens del dessutom en kopia av försäkringsbrevet. Om du vill att en räkning ska betalas direkt till faktureraren ska du antecka en uppgift om detta på den kopia av räkningen som du lämnar in som bilaga.

Blev lite förvånad då jag inte angett några nya boendeutgifter, alltså sådant som antingen skulle ha förändrats sedan sist eller bara inte verifierats redan tidigare. Kontaktade dem och frågade. Det visade sig då att uppgifterna de egentligen ville ha gällde helt andra saker...

 

Följande meddelande, version 2:

Vänligen bifoga dessa bilagor till din ansökan senast 13.11.2017:
- studiehandledarens utlåtande om hur dina studier har framskridit och när du förväntas utexamineras
- ange uppgifter om hur du ansökt om förvärvsarbete under dina studier, ifall du arbetat bör du lämna in lönespecifikationer samt kontoutdrag för de senaste två månaderna.

I det här skedet kontaktade jag en studierådgivare och frågade av henne vad "studiehandledarens utlåtande" kan syfta på och av vem jag ska be om ett sådant. Hon föreslog att jag skulle fråga Fpa ifall de har en blankett för saken eller om det är fritt formulerat som gäller. Det gjorde jag, och fick då följande svar...

Följande meddelande, version 3:

Hej!
FPA har ingen skild blankett för detta. Det räcker med att du lämnar in en kopia på studieregistersutdrag och en fritt formulerad text om när du kan förväntas bli färdig.

Ovanstående har jag skickat in redan tidigare, för ett alldeles kort tag sedan, och inget har förändrats sedan dess. Har nu beställt ett studieregisterutdrag att skicka in (det hade jag kunnat göra redan tidigare om de från början bett om just det).

Försöker förstå hur "studiehandledarens utlåtande" kan betyda samma sak som "kopia på studieregistersutdrag och fritt formulerad text". Och är jävligt trött på hur mycket tid och energi denna instans kräver av mig just då jag försöker avsluta min avhandling. Skulle hellre fokusera på den nu än att jaga efter människor i onödan och svettas över ifall ansökan månne blir godkänd i denna version eller inte.

Giv mig styrka.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer