Choomfest + Kiarama @ Skärgårdsbaren

07.11.2017 kl. 17:24

Började skriva på det här igår men blev tvungen att pausa pga yogapass. Ingen recension, ej heller en seriös kritik men några kommentareer om två lyckade musikkvällar av en om gillar sådana.

En något sen helguppdatering här igen. Insåg att jag nte skrivit om musik på evigheter trots att hösten fört med sig flera fina keikkaupplevelser. Här kommer alltså en liten kommentar om senaste helgs musikevenemang.

På fredag och lördag hölls bandkvällar på Skärgårdsbaren, arrangerade tillsammans av Kiarama (fredag) och Choomfest (lördag). Bra initiativ, flera nya band att gilla och stor del av spelningarna var över förväntningarna. Men... publiken uteblev, vilket ju var jättesynd och gällande fredagskvällen direkt pinsamt. På lördag var publiktillströmningen lite bättre men inget i jäförelse med den vilda mängd människor som köade in för att få dansa till vakionattklubbsmusik så snart spelningarna var slut. Alltså sånt som du får varsomhelst.

Men musiken, då?

På fredagen kom jag lite sent så hann bara se sista minuten eller så av Kiarama kollektiv som inledde hela grejen. De följdes av Bomber Gap från Jyväskylä, som åtminstone för mig var kvällens stora behållning. Kom på mig själv med att associera till Led Zeppelin flera gånger under spelningens gång, med undantag för vokalisten. Kvällens sista band Void Cruiser (Helsingfors) gjorde i mina öron helt bra ifrån sig men gjorde tyvärr ändå inte desto djupare intryck.

På lördagen erbjöds fyra band. Kvällen inleddes av Shitboot (Åbo) vars garagepunk sparkade igång kvällen riktigt bra. De följdes av Åbos egen stonerorkester Craneium, som jag fortsätter att gilla. Har fått chansen att se dem ett antal gånger de senaste åren och deras utveckling går klart framåt, alltså de har mognat som band. Craneium bjöd även på nytt material, som lät riktigt bra. Nice! Kvällens tredje band, svenska spacerockarna Carubine (Stockholm) blev en ny favorit! De tog kvällens oöverträffat längsta tid på sig med soundcheck (men ok, ljudet inne på Skärgårdsbaren är kanske inte det bästa) men förlät dem då de faktiskt också lät jäkligt bra. Fantastisk vokalist i Alex Gatica. Carubine har precis släppt ett nytt album (Futuredream) så nytt material även därifrån alltså. Måste lyssna mera! Kvällen avslutades med Ordos (Uppsala) som också för min del var denna kvälls överraskning. Ordos beskriver sig själva som "Trashy stoner-doom with inspiration from black metal, bluesy psychedelic stoner and everything in between". Och... ja, något sådant. Wow. Jäklar. Ordos körde ett soundcheck som var tillräckligt bra för att de i publiken som inte sett dem förr (det inkluderar mig) skulle tro att det var själva spelningen som började.

Är fortfarande inte helt övertygad av Skärgårdsbaren som ställe men deras keikkautbud håller. Ha varit där tre gånger i mitt liv, alla tre för att se musikuppträdanden. Nice med flera ställen för musik i Åbo, trots att spelningarna kanske (som nu) avslutas med perusdisco... Helt trevligt är ju också om man kan fortsätta på samma lokal. Oh well.

Och nu måste jag hitta mina hörlurar så att jag kan lyssna på nya favoriter.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer

Mars 2019

Saker jag gillar på K: Klimatstrejk och krokiteckningKvinnodagsjubel!Dagens glädjeämnen

Februari 2019

Om skillnaden mellan att vara naken och avkläddThe tea-related incident. Motgång i 365-projektetLösa tankar om jobb, studier och motivationNytt försök med 365-konstprojekt!

Januari 2019

Papperskrigsjanuari

November 2018

Mina inredningsallergier, del 2.Om Black Friday/Buy Nothing Day och konsumtionOm män, debatt och marginaliseingÅA och den

Oktober 2018

#MIAUtoo - eller inte?

September 2018

Karateinspiration Vågar fokusera på annat igenByråkratilimboPanikvaknande och besök av polisen

Juli 2018

Annans hemförlovning och egna träningsplanerAnnans rehabilitering och min parkyoga

Juni 2018

Sjukhusflytt och lättnadOm åldrande föräldrar och lårbensfrakturer och sånt365 konstumaningen - andra, nej, tredje försöketJag återvänder. Musik, yoga och annan medicin.

April 2018

Påskhelgsupdate inkl löpningsnörderi

Mars 2018

min powersuit - om Den Stora InspirationenSeminarium: Röster om #metooÖverraskande bokrekommendation - Inger Edelfeldt: Fnns det liv på Mars?Omstörtande saker i skallen - skriver om allt annat.Helgens självförsvarkursKvinnodagen 2: Efterkommentar till demonstrationenKvinnodagen och demonstrationKrokikväll och perfektionism

Februari 2018

Gi-klädd omväxling på jobbetFunderingar om överflöd och loppisfyndFunderingar om träning och mental hälsaFunderingar kring facebookgratulationerFödelsedag och skrivnystart

Januari 2018

Trötthet. hälsa och träningNytt år, nytt jobb och lite kroppspositivism

December 2017

Om kampsport och självförsvar - och Hakkarainen