Klädbytardagar och nagelexperiment

09.11.2017 kl. 16:14

I går tittade jag in på Luontosuojeluliittos klädbygtarevent vid Turun yliopisto. Donerade en rejäl kasse kläder, tog (lyckligtvis) med mig betydligt mindre hem. Jag gillar idén med klädbytardagar även om man i just det här faller nog fick konstatera att vissa hämtat skräp... Trots att reglerna tydligt säger att man bara ska ta med sig hela och snygga kläder i gott skick så fanns det både spruckna sömmar och drivor av just den där sortens slitna bomullstrikåtoppar som finns på varje loppis också - och som aldrig finner nya hem. Själv kom jag hem me dtvå tröjor, en svart långärmad topp, och som bonus:

Magnetiskt nagellack! Produkten jag inte visste att jag ville ha. Det var alltså någon som lämnat en samling nagellack och jag såg ett grönt som matchar flera plagg i min garderob (Sally Hansen dessutom). Hemma såg jag i flaskans långa bruksanvisning att det alltså är ett effektnagellack där man med en magnet göra mönster på naglarna. Magneten som skulle finnas i samband korken fanns inte längre med, så jag testade med en helt vanlig kylskåpsmagnet! Gick bra - nu har jag flammigt grönrandiga naglar. Onödigt? Jajamän! Så fan. Men kul! Som vanligt har jag inte kameran med mig men stal någon annans bild:

(bild från lipglossbreak.com)

Ungefär så blev det, men ojämnare med min köksmagnet än det skulle blivit med den specialmagnet som det är meningen att man ska använda, och som tydlien skapar just ett visst mönster. Helt fascinerad av hur mycket nagelnörderi det finns. Men djupare än så här dyker jag nog inte ner själv.

Men, klädbyutardagar, ja. Nästa helg ordnar Marthorna också en sådan och den brukar vara bättre organiserad än gårdagens var. Lördag 18.11 klockan 11-14 i rservgillesrården på universitetsgatan. Skulle gå själv men har ett träningsläger i Vasa just den helgen.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

40, bildkonstnär, etnolog, bokhoarder. Kattägd, åboboende, introvert eyelinerkonsument.
 

Träning och hälsa, motivation eller brist på samma, musik och konst, samhälle och feminism.

Skriver akademiskt om städer och platser.

Kategorier

Senaste kommentarer